Articles

Berlingske, July 2022

Glæd dig over Touren, vejret og friheden – men glem ikke, at krigen stadig raser

Mens Touren går derudad, raser krigen stadig i Ukraine. Hvordan kan vi rumme det modsætningsforhold, der kan være i følelser af overstadig glæde over en touretapevinder og de følelser, der er forbundet med angsten for krig?

Read
Berlingske, July 2022

Her er fem ting en nyansat skal huske

Når vi søger job, er det helt naturligt, at vi både tænker i, hvad vi kan tilbyde en arbejdsplads, og hvad vi kan forvente retur. Her er fem ting, vi som arbejdsgivere ville ønske, du vidste, både før du tager et job, og når du lander det.

Read
Berlingske, July 2021

Verden er af lave – og det er ikke så værst endda

Det er sommer, der er højt til himlen, sol i kinderne og smil i mundvigen. Det er en forunderlig følelse af befrielse af at kunne LEVE igen. Hvor har vi savnet nærværet og samværet – og så er det alligevel ikke helt let bare at vende tilbage til »det gamle« – og heldigvis for det.

Read
Session Articles, January 2021

6 Benefits of Online Professional Business Coaching

Let's take a closer look at what professional business coaching is all about, the benefits of online coaching and how we can get the most out of it.

Read
LinkedIn Pulse, October 2020

The Art of Facilitation

Imagine sitting in an open working space, watching two different meetings going on at the same time in two different rooms. Or imagine watching two different online meetings taking place at the same time - in two different online meeting rooms.

Read
LinkedIn Pulse, September 2020

What to look for when looking for a professional coach

All leaders, professionals, founders, and employees can benefit from getting a great coach. It might, however, be difficult to find the right one, unless you happen to know someone who can recommend one for you. It’s a jungle out there, and most people don’t know what to look for when looking for a great coach.

Read
Horasis Blog, February 2020

Leadership across continents – bridging the cultural divide

For the past 15 years my work has centered around strategic advising of startups and larger organizations, which all face the challenges of people having to work across borders, in multicultural teams, where people are from different parts of the world and have had different upbringings and thus conditioning to perceive the world through their unique lenses of the world.

Read
Nordic Business, February 2020

Are Top Executives Exporting a Scandinavian Leadership Style?

An exclusive group of Nordic business leaders have made it to the top of the international corporate world, either as top executives or in board roles outside the Nordic region. Does their international success stem from a Scandinavian leadership style that is increasingly in tune with global trends? And is it exportable?

Read
Væksthus for ledelse, October 2019

Værktøj: Kortlæg dine styrker

Fordelingen af tid du bruger på dine stærke kontra svage sider, er ofte skævvredet. Svaghederne får alt for meget opmærksomhed. Her får du et værktøj, der hjælper dig med at bringe dine og medarbejdernes styrker i spil.

Read
Børsen Ledelse, October 2019

At vækste og overleve - fra start-up til corporate

Som del af en hurtigt voksende virksomhed - Tradeshift er vokset fra 3 til 1300 på lidt under 10 år - er det en daglig udfordring at følge med. Tingene går stærkt, systemer, processer og kundesupporten er under pres, overblikket kan mangle, gennemskuelige kommunikationskanaler efterspørges og alle gør deres bedste, håber man.

Read
Lederne, September 2019

Leading in foreign lands: The Nordic Leadership Style

The Nordic leadership style is trendsetting and with good reason. The benefits of having an open, transparent and inclusive approach to managing can be massive. However, as a Nordic leader, one needs to adapt to the local realities to avoid pitfalls.

Read
Børsen Ledelse, August 2019

Styrkebaseret ledelse

I 2010 udkom Mikkel Ejsing´s og min bog om Styrkebaseret ledelse første gang. Sidenhen har vi udgivet en revideret engelsk version i samarbejde med Professor David Cooperrider, der udkom på Crown Custom Publishing i 2016. Denne bog er nu netop genudgivet i sin reviderede og opdaterede version på dansk.

Read
Børsen Ledelse, July 2019

Kollektiv intelligens, rådne æbler og team-performance

Der har gennem tiden været sagt og skrevet meget om high performing teams, og forhold såsom hvor længe gruppen har arbejdet sammen, hvor diverst den er sammensat, hvor ofte gruppen reflekterer over og aktivt selv forsøger at forbedre samarbejdet medlemmerne imellem, har længe været kendt.

Read
Norden Nu, June 2019

Nordisk lederstil tiltaler globale unge

De nordiske lande har fostret mange internationale virksomheder, som ikke alene fokuserer på profit, men også på mennesker og omgivelsernes ve og vel. Hvad er det særlige ved nordisk lederskab, som i høj grad tiltrækker unge, der ønsker at skabe resultater hurtigt uden at gå på kompromis med gode værdi- er? Det får vi svar på i dette interview med en erhvervskvinde, som har stillet spørgsmålet til en lang række nordiske ledere ude i verden.

Read
Væksthus for ledelse, June 2019

5 tips til den gode samtale med din medarbejder

Kommunikation med dine medarbejdere er unægtelig vigtigt, hvis I vil lykkes. I dialogen skal du have fokus på jeres styrker, være nærværende og om nødvendigt tage en timeout. Læs, hvordan du gør det og få fem tips til at skabe en stærk dialog.

Read
Jyllandsposten, May 2019

Nordiske chefers ledelsesstil kan erobre resten af verden

I den fremragende bog ”On the Move”, som indtil videre kun er udkommet på engelsk, indkredser Pernille Hippe Brun, hvad der karakteriserer nordisk ledelse, og hvordan den ledelsesform kan praktiseres også uden for Norden.

Read
Børsen Ledelse, April 2019

Alle mine kyllinger kom hjem

En analog mellem en leg og det at sælge disruptive teknologier og produkter til det store marked - med inspiration fra bogen ”Crossing the Chasm – Marketing and Selling Disruptive Products to Mainstream Customers” af Geoffrey Moore

Read
Jyllandsposten, April 2019

Fra mellemleder til topchef: Det kræver tæft for strategi og helhedstænkning

Omtrent hver fjerde mellemleder har ambitioner om at rykke op ad rangstigen og blive topleder, men kun meget få gør reelt noget ved det. To eksperter forklarer her, hvad der kræves af en topleder.

Read
Børsen Ledelse, February 2019

Nordisk ledelse - set udefra

I 2004 udkom en bog om skandinavisk ledelse under navnet "Management in Scandinavia". I denne bog bliver det undersøgt, om der overhovedet kan findes nok ligheder mellem den måde, vi leder på i de forskellige skandinaviske lande, til at man kan kalde noget overordnet for \"nordisk ledelse\".

Read
Børsen Ledelse, December 2018

Lederens største udfordringer - 2019

Året går på hæld, det er tid til at gøre status og tid til at se frem. Hvad bragte året? Hvad bringer det nye? Hvad skal jeg forberede mig på/indstille mig på, tænke over hen over den søde juletid?

Read
Børsen ledelse, September 2018

Din virksomhedskultur betyder alt i strategi-eksekveringen

Det gode gamle citat: \"Culture eats strategy for breakfast\" er noget alle vist kender til. Vi kan lægge nok så fine strategier, men hvis ikke vi har en virksomhedskultur, der sikrer at folk har det rette mindset til at kunne levere strategien, så kan vi lige så godt glemme alt om, at få strategien implementeret. Kulturen er et meget vigtig parameter i enhver virksomheds succes.

Read
Djøfs Jobavis, April 2018

Fra offentlig til privat

Guide: Oversæt dine kompetencer, og vis, at du er et match.

Read
Djøfs Jobavis, March 2018

Fra projekt til personale

Guide: Personaleansvar kræver ikke mindst, at du kan lytte

Read
Børsen, February 2018

Kronik: Fremstillingen af verdens tilstand – i perspektiv

Vi har brug for at få et reelt indblik i, hvad de frygtelige ting, der sker i verden omkring os, betyder for mennesker – så vi ikke distancerer os og blot ser det som underholdende nyheder, vi ikke behøver at forholde os til

Read
Børsen Ledelse, February 2018

Lederudvikling og adfærdsdesign

I denne artikel præsenteres en vinkel på lederudvikling, der virkelig rykker. Det er kombinationen af personlig lederudvikling og det, der kaldes adfærdsdesign.

Read
Dansk Projektledelse, January 2018

Fremtidens projektorganisation

Siden Ford med sine fabrikker skabte en effektiv og gnidningsfri produktionslinje, har projektledelse været en kunst, der gjorde fabrikker og virksomheder konkurrencedygtige og rentable.

Read
Børsen, January 2018

Kronik: Der er brug for fælles dansk indsats i Davos

Danmark er i en unik position til at byde ind med løsninger på nogle af verdens udfor-dringer, men den fælles indsats mangler.

Read
Børsen Ledelse, November 2017

Inter-generationel ledelse

For nyligt var jeg med til at holde et oplæg om Fremtidens ledelse på et lederseminar. Lige efter jeg havde været på kom en ung "millenial" (defineret som en, der var ung omkring år 2000 - d.v.s. født ca. midt firserne) og fortalte hvad der skulle til for at lede sådan en som hende.

Read
Børsen Ledelse, October 2017

Ledelsesadfærd og organisatoriske principper i en eksponentiel verden

I bogen eksponentielle organisationer (3) beskrives det, hvordan vi som mennesker - homo sapiens - biologisk set er designet til at opleve verden lineært. A fører til B som fører til C i et adstadigt tempo, som vi kan følge med i. Det er forudsigeligt og let at forstå.

Read
Børsen, September 2017

Kronik: Ulven kommer - ikke?

Vi hører for mange skræmmehistorier om mennesker, der bliver arbejdsløse, om robotter, der fjerner de varme hænder og omsorgen i vores omgang med hinanden som mennesker.

Read
Børsen Ledelse, September 2017

Det vi kaster lys på vokser

I de sidste par måneder har jeg været til ikke mindre end to prisuddelinger, hvor virksomheder og designere, der bidrager til at gøre verden til et bedre sted via deres produkter og processer, er blevet hyldet. Den første var ​Aim2Flourish prisuddelingen i Juni, og den anden var ​Index Award​ uddelingen her i september. I begge tilfælde kastes lys på produkter og virksomheder, der gør noget unikt og reelt for at løse en af de udfordringer/problemstillinger, som FN ́s bæredygtighedsmål adresserer.

Read
Børsen, June 2017

Kronik: Vi mangler et formål med disruption

Vi skal ikke disrupte blot for at disrupte, eller vækste, blot for at vækste. Kun med en konkret vision for disruption kan vi engagere danskerne.

Read
Børsen, June 2017

Kronik: Kære Disruptionråd, gør noget helt nyt

Regeringens Disruptionråd bør gå anderledes til værks. Rådet skal undgå intern konkurrence og lade være med at have en bordende.

Read
Børsen Ledelse, April 2017

Alt det, vi ikke ser

Der har været skrevet og talt meget om vores VUCA verden – også her i Børsen ledelse – på det seneste. Og ja, verden er VUCA, virkeligheden ER voldsom, uforudsigelig, cirklende og alsidig, som man kunne sige på dansk, velvidende det ikke er sådan, VUCA helt kan oversættes.

Read
Ledelse i udvikling, September 2016

Styrkebaseret Ledelse styrker mennesker, virksomheder og samfund

Styrkebaseret ledelse handler om at samle de individuelle styrker i en organisation til et fælles hele, der trækker i en samlet retning. Og i en samlet, styrket retning af bæredygtighed og vitalitet. Verden kalder på, at vi tager ansvar for, hvad vi skaber.

Read
Børsen Ledelse, September 2016

Fremtidens arbejde – er vi på forkant i Norden?

Netop hjemvendt fra konference i San Francisco med titlen ”The Future of Work”, arrangeret af netværket ”Responsive Organizations”, sidder jeg i disse dage og spekulerer over, hvor meget vi taler om, at vi i fremtiden kommer til at ændre hele den måde, vi arbejder, leder og organiserer os på. Men vi taler ikke kun om det. Der er noget omkring den måde, vi i Danmark/Norden allerede arbejder og organiserer os på, der minder utroligt meget om det, man i andre lande stræber efter. På mange områder er vi forbilleder – uden at vi særligt ofte anerkender eller måske endda erkender det.

Read
JP ErhvervsNyt, May 2016

Er din ledelsesstil fulgt med tiden?

To eksperter forklarer her nogle af de aktuelle tendenser inden for moderne ledelse. Det handler blandt andet om omstillingsparathed, digitalisering og evnen til at lytte.

Read
Børsen Ledelse, March 2016

Amerikansk flødeskum, dansk direkthed

Efter to år som bosiddende i San Francisco er jeg netop hjemvendt til Danmark. Som organisations- og ledelseskonsulent har det været interessant at opleve, hvor forskelligt tingene foregår på virksomhedsniveau i sammenlignelige organisationer i de to verdensdele.

Read
Væksthus for ledelse, August 2012

Kend forskel på en travl og en stresset medarbejder

Som leder skal du kunne skelne mellem travlhed og stress, for de stiller forskellige krav til dig. Her får du et redskab til at kende forskellen mellem de to størrelser.

Read
Væksthus for ledelse, January 2012

Bliv en opmærksom leder gennem mindfulness

At skifte fokus ofte og forholde sig til mange forskellige ting i løbet af en dag er for mange ledere et arbejdsvilkår. Men de færreste er trænet i at kunne skifte fokus og stadig bevare roen i en omskiftelig hverdag. Få inspiration til, hvordan du træner det med mindfulness.

Read